JUBILARNI 50. BEI KROS

U sredu, 08. februara 2017. godine, u prostorijama Skupštine grada Beograda održana Konferencija za medije povodom jubilarnog 50. Belog krosa koji će se održati u nedelju 12.februara.

“Manifestacija koja tradicionalno privlači dosta takmičara kako iz Srbije tako i iz inostranstva, ove godine obeležiće pet decenija postojanja. Ipak, uprkos imenu, po svemu sudeći takmičari će ovaj put trčati po suvoj podlozi”, rekao je predsednik Organizacionog odbora Zoran Predić.

Direktor takmičenja, Branimir Radović,  istakao je da će ove godine biti oko 450 prijavljenih atletičara, od čega je 50 takmičara iz inostranstva. Za najbolje su obezbeđene i novčane nagrade.

Beli kros je manifestacija koja se održava u beogradskom izletištu, oazi čistog vazduha – Košutnjaku. Održava se zimi i najčesće na snegom pokrivenim terenima, odakle potiče i ime krosa. „Beli kros“ je nаstаo u jаnuаru 1966. godine kаo interno, klupsko tаkmičenje Atletskog klubа 21. Mаj iz Rаkovice. Na Krosu se takmiče atletičari svih kategorija, od najmladjih do najstarijih, uključujući i rekreativce i veterane.

Na Kongresu Evropske atletske asocijacije (EAA) 2006. godine, Beli kros je dobio status ˝permit˝ takmicenja EAA, čime je kao jedino nacionalno takmičenje u Srbiji ušao u program takmičenja EAA, ali i prihvatio uslove propisane za takmičenja ovog programa.

Program, kao i satnicu za jubilarni 50. Beli kros možete pogledati ovde. Svoje prijave možete poslati onlajn putem linka koji se nalazi ovde.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *