VUJANIĆEVA I DRAGULJEVIĆEVA ŠAMPIONKE BALKANA ZA JUNIORKE

photo136

Prethodnog vikenda održano je Prvenstvo Balkana za juniore u Tusrskom gradu Denizli. Beogradski atletičari osvojili su veliki broj medalja.

Prvog dana BP najveći uspeh ostvarila je atletičarka Novog Beograda Kristina Vujanić, učenice Mirjane Stojanović, koja je na 400m prepone osvojila zlatnu medalju rezultatom 1:03,66, dok je u muškoj konkurenciji Marko Milovanović zauzeo četvrto mesto, rezultatom 54.27sec. Na 400m Ivan Marković, takođe atletičar Novog Beograda završio je trku na drugom mestu, rezultatom 49.05sec. Klupska koleginica gore pomenutog trojca, Tijana Antić osvojila je srebrnu medalju u troskoku, rezultatom 12.35m. Na 100m u muškoj konkurenciji Zvezdin sprinter, Aleksandar Veličković završio je na petom mestu, rezultatom 11.11sec. Zemunac, Stevan Veselinović bio je treći u bacanju kladiva sa rezultatom 62.27m. Odličan u skoku u dalj bio je Marko Stepanović koji je oborio lični rekord i zauzeo peto mesto sa 7.09m.

photo137

Drugog dana takmičenja najuspešnija je bila Zvezdina atletičarka Milena Draguljević koja je trijumfovala u bacanju kugle rezultatom 13,80. Drugu medalju na ovom prvenstvu osvojio je Ivan Marković (Novi Beograd) koji je osvojio bronzanu medalju na 200m sa 22,04sec, dok je njegova klupska drugarica Tijana Antić posle drugog mesta u troskoku osvojila bronzu na 100m prepone sa 15,26sec.

Posle završenog Prvenstva Balkana u Turskoj, reprezentacija Srbije u ukupnom plasmanu nalazi se na 4. mestu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply