IN MEMORIAM – ISMAIL MAČEV

Naš nekada uspešni atletičar, legendarni Ismail Mačev, preminuo je u 59. godini života.
Atletska legenda prerano nas je napustila 21. januara u večernjim časovima, a već dugo je hrabro vodila bitku protiv karcinoma pluća.

Mačev, član čuvene bele štafete i Crvene zvezde, 2017. uspešno je operisan i pregrmeo je oporavak na VMA, ali nas je dve godine kasnije ipak dočekala najtužnija moguća vest.

Mačev je bio vicešampion Mediterana 1987. u trci na 400 metara, a posebno se pamti da je bio član najbrže bele štafete. Na Svetskom prvenstvu 1991. u Tokiju, štafeta sastavljena od atletičara beogradskih klubova osvojila je četvrto mesto rezultatom 2:59,95, što je tada bilo najbolje vreme koje je ikada zabeležila štafeta sastavljena od atletičara bele puti.
Taj rezultat bio je rekord stare Jugoslavije i aktuelni je rekord Srbije i Crne Gore.

Sa Crvenom zvezom je bio šampion Evrope i pobednik Kupa šampiona 1989. na punoj beogradskoj Marakani.
Učestvovao je na Svetskim, Evropskim prvenstvima i Olimpijskim igrama u Seulu, a Crvena zvezda, Atletski savez Beograda i Srbije proglašavali su ga nekoliko puta za najboljeg trenera mlađih kategorija.

Atletski savez Srbije, Atletski klub “Crvena Zvezda” i Sportsko društvo “Crvena zvezda”, organizovaće Komemoraciju, 23.januara u 13h u medija centru FK “Crvena Zvezda”, zapadni ulaz.

Sahrana će biti održana u četvrtak, 24.januara, na groblju u Vrčinu. Opelo počinje u 12h, sahrana je u 13h.

STARTNA LISTA I SATNICA OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA U DVORANI ZA MLAĐE JUNIORE/KE

Startnu listu Otvorenog prvenstva Beograda u dvorani za mlađe juniore/ke koje se održava u sredu, 23. januara 2019. godine možete pogledati ovde, dok satnicu takmičenja možete pogledati ovde.

ODRŽANO OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA U DVORANI ZA PIONIRE/KE

Danas je u Atletskoj dvorani na Banjici održano Otvoreno prvenstvo Beograda za pionire/ke. Nezvanične rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

ODRŽANO OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA U DVORANI ZA SENIORE/KE

Danas je u Atletskoj dvorani na Banjici održano Otvoreno prvenstvo Beograda za seniore/ke. Nezvanične rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

STARTNA LISTA I SATNICA OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA U DVORANI ZA PIONIRE/KE

Startnu listu i satnicu Otvorenog prvenstva Beograda u dvorani za pionire/ke možete pogledati ovde, a satnicu takmičenja ovde.

ODRŽANO OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA U DVORANI ZA MLAĐE PIONIRE/KE

U nedelju, 13. januara 2019. godine u Atletskoj dvorani na Banjici održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za mlađe pionire/ke. Nezvanične rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

ODRŽANO OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA U DVORANI ZA JUNIORE/KE

U subotu, 12. januara 2019. godine u Atletskoj dvorani na Banjici održano je Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za juniore/ke. Nezvanične rezultate takmičenja možete pogledati ovde.

NAJAVA OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA U DVORANI ZA MLAĐE JUNIORE/KE

U sredu, 23. januara 2019. godine, u atletskoj dvorani na Banjici održaće se Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za mlađe juniore/ke. Raspis takmičenja možete pogledati ovde, dok obrazac prijave možete preuzeti ovde.

NAJAVA OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA U DVORANI ZA PIONIRE/KE

U nedelju, 20. januara 2019. godine, u atletskoj dvorani na Banjici održaće se Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za pionire/ke. Raspis takmičenja možete pogledati ovde, dok obrazac prijave možete preuzeti ovde.

NAJAVA OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA U DVORANI ZA SENIORE/KE

U subotu, 19. januara 2019. godine, u atletskoj dvorani na Banjici održaće se Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za seniore/ke. Raspis takmičenja možete pogledati ovde, dok obrazac prijave možete preuzeti ovde.