NEZVANIČNI REZULTATI OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA U DVORANI ZA MLAĐE JUNIORE/KE

U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu u subotu 23. januara 2021. u atletskoj dvorani održano je Otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe juniore/ke. Nezvanične rezultate možete pogledati ovde.

STARTNE LISTE I SATNICA ZA OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA ZA MLAĐE JUNIORE/KE

U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu u subotu 23. januara u atletskoj dvorani u Beogradu  održaće se Otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe juniore/ke. Startnu listu možete pogledati ovde. Satnicu možete pogledati ovde.

IN MEMORIAM DANIAL JAHIĆ!


Danial Jahić rođen je 1. jula 1979. godine. Nakon Nenada Stekića najbolji je srpski daljaš svih vremena – 8,18m (Retimno, Grčka, 28.5.1999.). Tek 2017. godine Lazar Anić mu se približio sa 8,15m i jedini je koji je uspeo da preskoči 8m u ovom veku na otvorenom. Bio je državni rekorder u skok udalj u dvorani punih 20 godina sa 8,02m (Pirej, Grčka, 13.2.1999.) sve dok Strahinja Jovančević 2019. nije skočio 8,03m na Evropskom prvenstvu u Glazgovu (skok koji mu je doneo bronzanu medalju). Skokom od 8,02m uspeo je da u dvoranskim uslovima nadmaši Nenada Stekića koji je 1981. skočio 8,00 m. 1998. godine prvi put skače 8 metara i to na juniorskoj Balkanijadi, a taj skok mu je doneo titulu najboljeg na Balkanu. Iste godine nastupao je na juniorskom Svetskom prvenstvu na kojem je osvojio 5. mesto sa preskočenih 7,89 m. Rezultatski najuspešniju 1999. pratila je najtrofejnija 1998. godina u kojoj je i na seniorskom prvenstvu Balkana osvojio zlato sa skokom od 7,89m. 2000. godine bio je učesnik Olimpijskih igara u Sidneju gde je u kvalifikacijama skočio 7,85m i zauzeo 21. mesto od 46 daljaša. 2001. nastupa na mlađe seniorskom (U23) prvenstvu Evrope gde sa 7,52m osvaja 9. mesto. Pored dalja skakao je i troskok koji je najbolje skočio 1998. 15,80 m, dok je u dvorani trčao i sprint. Na 60m lični rekord mu je iznosio 6,97s dok je na 200m imao 22,70s. Poslednji nastup zabeležio je 31. jula 2005. godine kada je u Novom Sadu na državnom prvenstvu skočio 7,59m čime se kao šampion Srbije i Crne Gore oprostio od aktivnog bavljenja atletike u 26. godini.
Danial Jahić preminuo je u utorak, 19. januara 2021. godine u manastiru Ćelije. Sahrana i opelo služiće se u četvrtak, 21. januara u 11:00 časova u manastiru groblja Ćelije.


 

OTVORENO PRVENSTVO BEOGRADA U DVORANI ZA MLAĐE JUNIORE/KE

U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu u subotu 23. januara 2021. u Atletskoj dvorani na Banjici (Bulevar oslobođenja 54), održaće se Otvoreno prvenstvo Beograda u dvorani za mlađe juniore/ke.  Raspis za mlađe juniore/ke možete pogledati ovde.

Takmičenje će biti održano bez publike.

Sve epidemiološke mere moraće se poštovati, poput fizičke distance, nošenje maski i dezinfekcija ruku.

 

NEZVANIČNI REZULTATI OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA ZA PIONIRE/KE

U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu u nedelju 17. januara 2021. u atletskoj dvorani održano je Otvoreno prvenstvo Beograda za pionire/ke. Nezvanične rezultate možete pogledati ovde.

NEZVANIČNI REZULTATI OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA ZA SENIORE/KE

U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu u subotu 16. januara 2021. u atletskoj dvorani održavno je Otvoreno prvenstvo Beograda za seniore/ke. Nezvanične rezultate možete pogledati ovde.

SENIORSKI SPEKTAKL U ATLETSKOJ DVORANI!! UŽIVO PRENOS!

U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport u subotu 16.01.2021. godine održaće se Otvoreno prvemstvo Beograda za seniore/ke.

Ovoga vikenda nikada zvučnija imena u startnoj listi. Ivana Španovic (VNS) aktuelna rekrderka u skoku u dalj kao i na 60m u dvorani takmičiće se u disciplini 60m. Prošlogodisnja prvakinja Beograda Milana Tirnanić pokušaće da odbrani svoju titulu

Asmir Kolašinac i braća Kijanovići braniće boje Beogradskog atletskog kluba. Aleksa Kijanović i ovog vikenda imaće konkurenciju u Starhinji Jovančeviću, najboljem daljajašu.

Sestre Lukić odmeriće snage u dusciplini na 60m, kao i skoku u dalj, odnosno 60m prepeone.

Nikola Raičević će u disciplini 3000m trčati za Partizan.

Startnu listu možete pogledati ovde. Satnicu možete pogledati ovde.

Live prenos biće emitovan na sledećem linku – https://youtu.be/GEmj3fzODH8

 

 

NEZVANIČNI REZULTATI OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA U DVORANI ZA MLAĐE PIONIRE/KE

U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu u nedelju 10. januara 2021. u atletskoj dvorani održavno je Otvoreno prvenstvo Beograda za mlađe pionire/ke. Nezvanične rezultate možete pogledati ovde.

ZVANIČNI REZULTATI OTVORENOG PRVENSTVA BEOGRADA U DVORANI ZA JUNIORE/KE

U organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu u subotu 09. januara 2021. u atletskoj dvorani održavno je Otvoreno prvenstvo Beograda za starije juniore/ke. Nezvanične rezultate možete pogledati ovde.

ANGELINA TOPIĆ PREKO NORME!!!

Na otvorenom prvenstvu Beograda za starije juniore 9.01.2021. godine Angelina Topić (AK Top Jump) oborila je svoj lični rokerd (185cm) što je ujedno i norma za svetsko prvenstvo u skoku u vis, što je ujedno i najbolji rezultat na svetskim rang listama.

Atletski savez Beograda čestita Angelini i treneru Dragutinu Topiću!!!