RENESANSA SRPSKE KRALJICE SPORTOVA

TERZIĆEVA POKORILA EVROPU

MARIJINA BRONZA-TREĆA MEDALJA ZA SRBIJU U FINSKOJ

SAMSUNG

Evropsko prvenstvo u kategoriji mlađih seniora održano u Finskoj završeno je fenomenalnim uspesima reprezentativaca Srbije. Posle brilijantnog nastupa najboljeg srpskog atletičara Emira Bekrića koji je juče osvojio zlatnu medalju na 400 m prepone oborivši nacionalni rekord, danas je učenica Rifata Zilkića, fenomenalna Amela Terzić “demolirala” svoje protivnice u finalnoj trci na 1500 metara sa rezultatom 4:05,69 sec što je bilo dovoljno za drugu srpsku zlatnu medalju u Finskoj. Drugo mesto u finalu na 1500m zauzela je Corinna Harrer rezultatom 4:07,71, a treće mesto pripalo je Lauri Muir rezultatom, 4:08,19sec. Terzićeva je uspela da obori rekord Evropskih mlađe seniorskih prvenstava, ispuni normu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Moskvi i postavi novi rekord Srbije. Moglo bi se reći da je posle dugog niza godina, Srbija dobila istinsku šampionku na “srednjim prugama”. Nakon planetarne rekorderke na 800m Vere Nikolić i Evropske šampionke na 1500m Snežane Pajkić na scenu je stupila Amela Terzić koja je posle srebrne medalje na juniorskom Svetskom prvenstvu na 1500 m, tri zlata na juniorskim Evropskim prvenstvima (dva na stazi i jedno u krosu), bronze na EP za mlađe seniore uspela da pridoda i zlato sa mlađe seniorskog PE u Tampereu.

photo144

Radost u Finskoj upotpunila je pulenka Dragiše Đorđića, Marija Vučenović, koja je osvojila bronzanu medalju u bacanju koplja i to hitcem u poslednjoj seriji od 54.43m. Marija je prethodne godine osvojila bronzanu medalju na SP za juniore u Barseloni.

photo146

Podsećanja radi, takmičarska 2013. godina počela je osvajanjem zlatne medalje Asmira Kolašinca (Partizan) na dvoranskom PE i bronzanim odličjem Mihaila Dudaša u višeboju na istom takmičenju. U takmičarskoj 2012. godini Bekrić i Kolašinac obradovali su naciju sa medaljama na EP u Helsinkiju. Nije teško uvideti da su bolji dani za beogradski i srpski atletski sport došli!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply