KRALJ SRPSKE ATLETIKE DOŠAO U BEOGRAD

ZVUK TRUBE DOČEKAO BEKRIĆA NA AERODROMU

photo167

Danas je letom iz Moskve stigao u Beograd, Partizanov as, bronzani sa SP, Emir Bekrić, njegovog trener g-đa Mirjana Stojanović, Amela Terzić, g-din Rifat Zilkić i predsednik ASS Veselin Jevrosimović. Na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dočekali su ih predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Atletskog saveza Beograda, brojni prijatelji i članovi porodice koji su uz trubače i “Đurđevdan” proslavili prvu trkačku medalju u istoriji srpske atletike na Svetskim prvenstvima.

photo166

“Ništa nije nemoguće, samo treba čvrsto da koračate ka ciljevima i verujete u sebe”, rekao je Bekrić i nastavio “posebno mi je drago što sam čuo da je ovde bila euforija oko moje trke, što me čini još srećnijim ta činjenica da sam obradovao svoj narod ovim uspehom”. Istakao je da ništa od ovoga ne bi postigao bez svog trenera Mirjane Stojanović i da je tek sada siguran da granice ne postoje. “Mirjana Stojanović je verovala u mene otkako sam prvi put počeo da treniram atletiku kod nje, u stvari ništa bez nje ne bi bilo, ona je moja druga majka, moj prijatelj, ne samo trener. Što se tiče finalne nisam se plašio konkurencije i posle prvih 200 metara na ciljnoj ravni sam osetio nalet energije i huk publike, tada sam bukvalno raširio ruke i krenuo u završnicu. U cilju sam znao da sam postigao nešto veliko. To je bio fantastičan dan za mene, srpski sport i Srbiju.”

photo168

Bekrić se na konferenciji za medije posebno zahvalio Ministrarstvu sporta RS, OK Srbije, ASS, Atletskom savezu Beogarda i svom klubu AK Partizan.

photo170

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply