BEOGRADU 8. MESTO U MAJANU

DAMJANOVIĆEVA I BESNIK NAJUSPEŠNIJI

photo187

Reprezentacija Beograda uspešno je nastupila na 22. međunarodnom atletskom mitingu za pionire u italijanskom gradu Majanu, osvojivši ekipno 8. Mesto u izuzetno jakoj konkurenciji. Učešće na takmičenju su uzele 23 ekipe iz 10 zemalja. Prva tri mesta zauzeli su reprezentacije iz Italije: Brescia, Trevisio I Verona.

U konkurenciji starijih pionira osvojeno je 7 medalja. Zlato su osvojili Tamara Damjanović (CZB) na 80m sa 10.10sek, Ajra Besnik (NTB) na 80m sa 9.29 sec. i štafeta pionirki 4x100m u sastavu Anja Lukić (NBG), Milica Jakšić (NBG), Marija Nonković (MLZ) I Tamara Damjanović (CZB) sa odličnih 49.85. Srebro je pripalo Veljku Nedeljkoviću (PBG) u bacanju kugle- 15.08m, Gvero Vojislavu (MLZ) u bacanju diska-37.14m I Dini Ćosić (CZB) u bacanju koplja-41.46m. Bronzanu medalju je osvojio Aleksa Macanović (CER) u bacanju koplja sa 45.63m.

photo188

Kod mladjih pionira jedinu medalju za nasu reprezentaciju osvojio je Gordić Nemanja (NTB) u bacanju kugle. On je zauzeo drugo mesto bacivši 16.22m. Pored njega istakli su se i ostali njegovi vršnjaci koji su zauzeli visoke plasmane u izuzetnoj konkurenciji. Samo 3cm je falilo Bojani Petrović (MLZ) u skoku u dalj i Marini Terzić (NTB) u bacanju kugle da se popnu na postolje. One su zauzele 4. mesta sa 4.61m, odnosno 11.23m. Sprinteri Jona Petrović (NBG) I Dušan Jurošević (MLZ) su bili odlični na 60m zauzevši 7. I 6. mesto. Ženska štafeta na 4x100m u sastavu Nkolić Katarina (NBG), Stevčić Aleksandra (MLZ), Petrović Jovana (CZB) i Petrović Jona (NBG) su zauzele 6. Mesto sa sjajnih 55.17sek.

Iako je osvojeno 8 medalja i dosta visokih plasmana konkurencija je bila dosta jaka, sto govori i sama činjenica jer smo prosle godine ukupno bili četvrti sa manjim brojem osvojenih medalja I nizim plasmanima naših atletičara. Čestitke svim takmičarima na borbenosti, ostvarenim rezultatima i dostojnom reprezentovanju beogradske atletike.

photo189

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply