BEKRIĆ I JELAČA NAJBOLJI U 2013. GODINI

PARTIZAN NAJUSPEŠNIJI SENIORSKI KLUB

MIRJANI STOJANOVIĆ NAGRADA “PROF. DR DRAGAN PETROVIĆ”

photo215

Juče je u Svečanoj sali Skupštine Grada Beograda petu godinu za redom organizovano proglašenje najboljih klubova, atletičara i trenera u prethodno završenoj takmičarskoj sezoni.Proslavu je otvorio nastup hora “Braća Baruh”. Atletičar Partizana, Emir Bekrić i atletičarka Crvene zvezde, Tatjana Jelača proglašeni su za najbolje u 2013. godini u izboru Atletskog saveza Beograda.

Bekrić je ove godine osvojio bronzanu medalju na prvenstvu sveta u Moskvi u disciplini 400 metara s preponama, kao i zlato na šampionatu Evrope u konkurenciji mlađih seniora. Jelača je letos osvojila srebro na Mediteranskim igrama u bacanju koplja, dok je na šampionatu Sveta bila deveta. – Ovo priznanje će mi biti veliki podstrek. Ono je dokaz da se kvalitet i prave vrednosti prepoznaju. Zahvalan sam Atletskom savezu Beograda na podršci tokom karijere i trudiću se da i dalje predstavljam zemlju u najboljem svetlu – rekao je Bekrić.

photo216

Prestižno priznanje za najuspešnijeg trenera “Prof. dr Dragan Petrović” treću godinu za redom otišlo je u ruke trenera Emira Bekrića, gospođi Mirjani Stojanović. Atletski savez Beograda uručio je novčanu nagradu u iznosu od po 100.000 dinara Emiru Bekriću i Mirjani Stojanović.

photo217

U konkurenciji mlađih seniora i seniorki, laureati su Sara Savatović (Novi Beograd) i Milan Ristić (Crvena zvezda), najbolji u konkurenciji starijih juniora i juniorki Kristina Vujanić (Novi Beograd) i Aleksandar Mrđenović (Crvena zvezda), u konkurenciji mlađih juniora i juniorki Aleksandar Grnović (Novi Beograd) i Sanja Ristović (Crvena Zvezda), u konkurenciji starijih pionira Vojislav Gvero (Mladost Zemun) i Besnik Ajra (Nikola Tesla), u konkurenciji starijih pionirki Tamara Damjanović (Crvena zvezda), dok su najbolji u konkurenciji mlađih pionira i pionirki Dušan Jurošević (Mladost Zemun) i Jona Petrović (Novi Beograd) i Bojana Petrović (Mladost Zemun). Za najbolje klubove proglašeni su AK Partizan u konkurenciji seniora i AK Novi Beograd u konkurenciji juniora i AK “Mladost ” Zemun u konkurenciji pionira. Ovogodišnjoj proslavi prisustvovali su Nebojša Čović (član privremenog gradskog veća), Slavko Gak (gradski sekretar za sport i omladinu), Dragoljub Kočović (zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu),Veselin Jevrosimović (predsednik ASS), dr Dane Korica, Franja Mihalić, dr Dragan Životić (direktor AK”Partizan” ), Srđan Rašković (predsednik AK “Crvena zvezda”) kao i mnogi drugi sportski radnici.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply