KROS LIGA BEOGRADA ZA TROFEJ “FRANJO MIHALIĆ”

franja 2

Ove godine će se prvi put u organizaciji Atletskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda oržati Kros liga Beograda za trofej “Franja Mihalić”.

Mihalić je učestvovao na 1.075 trka na zvaničnim takmičenjima, i to pod pet različitih zastava, desetine puta je trčao rame uz rame sa velikim atletskim imenima Zatopekom i Mimounom, ali najveći uspeh ostvario je 1956. godine na Olimpijskim igrama u Melburnu, kada je u maratonu za 2 časa i 26 minuta stigao do srebrne medalje. Takođe, jedan od velikih uspeha bila je i titula osvojena na nezvaničnom svetskom prvenstvu u krosu u Parizu 1953. godine. U karijeri je pretrčao preko 165.000 kilometara, postavio 22 rekorda i osvojio preko 100 kilograma medalja.
Pomenuto takmičenje održaće se u četiri termina, sa početkom od 26. marta 2016. godine, kada će se u Mladenovcu, u tehničkoj organizaciji AK Mladenovac, organizovati prvo kolo gore pomenutog takmičenja. Drugo kolo održaće se na stazi u Košutnjaku 09. aprila, u tehničkoj organizaciji AOK Košutnjak, dok će se treće i četvrto kolo održati u oktobru i novembru takmičarske 2016. godine, a lokacije tih takmičenja biće istaknute na sajtu Atletskog saveza Beograda www.atletskisavezbeograda.com tokom leta ove godine. Pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji Kros lige Beograda za trofej “Franjo Mihalić” biće poznati nakon održanog četvrtog kola ovog takmičenja.

Učešće na ovom takmičnju uzeće najbolji srpski atletičari na srednjim i dugim stazama, kao i takmičari u najmlađim uzrasnim kategorijama (atletske škole).
Pored finansijske podrške Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, pomoć za organizaciju ove manifestacije dobili smo i od SPORT TIME-a (NIKE) koji će najboljim seniorima i seniorkama, na sva četiri takmičenja, pokloniti najk opremu, kao i livnice Jeremić koja će najuspešnijim darivati trofeje.
Ovim putem pozivamo Vas da 26. marta dođete u Mladenovac na otvaranje ove manifestacije.

Raspis takmičenja možete pogledati ovde, propozicije Kros lige Beograda možete pogledati ovde, a lokaciju staze možete pogledati ovde.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply