ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM ORGANIZACIJE “TROFEJA BEOGRADA” I VII MEĐUNARODNOG ATLETSKOG MITINGA “MEMORIJAL PROF. ALEKSANDAR MARINKOVIĆ”

Danas je u zgradi Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda održana konferencija za medije povodom organizacije VII međunarodnog atletskog mitinga “Memorijal prof. Aleksandar Marinković” (15.05.2016.) i “Trofeja Beograda” (14.05.2016.). Konferenciji za medije prisustvovali su: Dragoljub Kočović zamenik gradskog sekretara za sport, Aleksandra Gligić potpredsednik Atletskog saveza Beograda, Nikola Penić generalni sekretar Atletskog saveza Beograda i promoter pomenutih takmičenja, velikan srpske atletike, Emir Bekrić.

IMG_9529 (2)

Dragoljub Kočović istakao je stratešku opredeljenost grada Beograda za ulaganje u atletski sport i izrazio zadovoljstvo što će na pomenutim takmičenjima učestvovati veliki broj atletičara, kako iz Srbije, tako i iz regiona.  Aleksandra Gligić pozvala je sve ljubitelje atletskog sporta da za vikend posete stadion na Vojnoj akademiji i podrže naše mlade atletičare. Promoter ovogodišnjeg takmičenja, Emir Bekrić, istakao je da je svoje prve korake načinio na takmičenjima u organizaciji Atletskog saveza Beograda, te da mu je prvi međunarodni nastup bio upravo 2010. godine na memorijalnom mitingu “Prof. Aleksandar Marinković”. Nikola Penić, generalni sekretar Atletskog saveza Beograda se zahvalio ministru odbrane, g-dinu Zornu Đorđeviću što je omogućio da se Atletski savez Beograda i ove godine organizuje sva takmičenja na stadionu Vojne akademije u Beogradu. Penić se posebno zahvalio Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda i firmi SPORT TIME koja je donirala komplete sportske opreme za najuspešnije učesnike ova dva takmičenja. Takođe, podsetio je da će ljudi koji su zainteresovani za praćenje takmičenja, to moći da učine putem linkova za live stream koji se nalaze na sajtu Atletskog saveza Beograda.

IMG_9530

Ovom prilikom organizovano je i svečano potpisivanje Ugovora o finansiranju između Atletskog saveza Beograda i najuspešnijih beogradskih trenera i klubova. Atletski savez Beograda strateški je opredeljen već osam godina, da pomaže svoje klubove, kao i najkvalitetnije trenere iz Beograda. Generalni sekretar Atletskog saveza Beograda Nikola Penić, potpisao je ugovore o finansiranju sa sledećim trenerima: Ljiljana Savičin(C.zvezda), Neven Ranić (C. zvezda), Goran Radoja (Mladost Zemun), Slobodan Stojić (Novi Beograd) i Darko Šapić (Partizan). Ugovore o finansiranju najkvalitetnijih klubova na teritoriji Beograda sa generalnim sekretarom ASB potpisali su: generalni sekretar AK Crvena zvezda – Mladen Gajić, generalni sekretar AK Novi Beograd – Dejan Kockar, generalni sekretar AK Maldost Zemun – Goran Radoja, predsednik TAK Cerski junaci – Milorad Živanović i generalni sekretar AOK Košutnjak Ivana Goranovic.

unnamed (2)

IMG_9532

IMG_9531

unnamed

Foto: Aleksandar Đorović

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply