ATLETSKI MEĐUNARODNI MITING U BEOGRADU

U četvrtak 27. februara u Atletskoj dvorani na Banjici sa početkom u 17 h, održaće se peti, jubilarni, Serbian open indoor meeting.  Na takmičenju se očekuje učešće preko 100 domaćih i inostranih takmičara iz:  Slovenije, Hrvatske, BiH, Turske, Italije, Švedske Francuske, Ukrajine, Grčke, Norveške, Crne Gore, Bugarske…

Miting ispunjava sve standarde Evropske atletike i  ima status Permit mitinga.

Učestvovaće naši najbolji i najtalentovaniji juniori i juniorke, kao i mlađi seniori, koji će u veoma jakoj konkurenciji sticati iskustvo za velika međunarodna takmičenja koja ih očekuju narednih godina.

Očekuje nas zanimljiva trka na 400 m, kao i dobro takmičenje u skoku udalj.  Na zaletištu će se između ostalih naći i Strahinja Jovančević, osvajač bronzane medalje na dvoranskom prvenstvu Evrope  koje je održano u martu prošle godine  u Glazgovu.

Asmir Kolašinac i Armin Sinančević boriće se u bacanju kugle za što dalje hice i imaće veoma jaku konkurenciju u Filipu Mihaljeviču ( CRO) i Pezar Mesudu (BiH).

U okviru ovogodišnjeg mitinga održaće  se dve memorijalne trke, pored već tradicionalne na 60 m/pr „Borisav Pisić“, od ove godine na programu je i memorijalna trka „ Ismail Mačev“ na 400 m.

Svakako da je  najzvučnije ime od gostiju iz inostranstva, italijanski skakač u vis Đanmarko Tamberi, svetski dvoranski šampion iz Portlanda 2016. godine, a njegovo prisustvo obećava i svetski vredne visine od 2.30m.

Karte za miting su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Atletske dvorane, svakog dana od 07h do 21h.

Vest preuzeta sa sajta Atletskog saveza Srbije.