Kristijan Stošić najuspešniji na desetom Kometinom polumaratonu

DSCF7147Na današnjem Kometinom Polumaratonu je startovalo 58 takmičara, od čega je 31 završilo takmičenje u glavnoj trci na 21,1 km, a među njima su se našle i tri dame, od kojih je najuspešnija bila amerikanka Georgeanne Feyrweather (Teksas, USA). Drugo i treće mesto su osvojile Zdravka Knežević i Vera Velimirović, koje nisu mogle pratiti tempo pobednice, a takođe to nisu mogli ni neki muški predstavnici. Vreme pobednice je 1:32:23″.

Pobednik polumaratona u muškoj konkurenciji je i ove godine Kristiijan Stošić, član Atletskog kluba Kometa, koji nije dozvolio nikakvo iznenađenje i pobedio rezultatom 1:13:19″. Opšti je utisak, da je konkurencija među polumaratoncima bila brojnija i jača, verovatno bi i rezultati bili bar za klasu bolji. U toj situaciji je prisutne iznenadio drugim mestom i ličnim rekordom, Aleksander Mason iz San Franciska (California, USA), koji je osvojio drugo mesto u svom prvom polumaratonu i ujedno postavio lični rekord. Treće mesto je osvojio Ivan Miškeljin iz AK Partizan, a četvrto gost iz Estonije, Reigi Lehtla iz kluba JCI.

U trci na 13,5 km je pobedio Miloš Mitrić, član AK Kruševca, rezultatom 43:47″ ispred braće Miloša i Marka Milovanović iz pančevačkog Dinama, od kojih je Miloš bio uspešniji.

U trci na 5,8 km ubedljivo je pobedio Anđelko Rističević, član AK Partizan razultatom 18:30″ ispred Nemanje Maksića, člana AK Novi Beograd i Gorana Antonijevića iz Vojne Akademije u Beogradu.

Pobedničke pehare je najboljim predao predsednik Atletskog saveza Beograda, gospodin Jovan Šurbatović, dok je pobednicima u kraćim trkama, na 13,5 i 5,8 km, medalje uručila najuspešnija atletičarka Atletskog kluba Kometa i reprezentativka Srbije u sprintu, Aleksandra Pešić, koja je danas bila u ulozi organizatora i promotera takmičenja.

Rezultati i fotografije sa takmičenja se mogu naći na sajtu organizatora, AK Kometa, na web adresi www.kometa.org.rs.

Takmičenje je pratio i veći broj građana koji su došli na Adu ciganliju, kako bi u prijatnom i zdravom ambijentu proveli nedeljno prepodne.

Takmičenje su podržali: Gradski Sekretarijat za sport, Atletski savez Beograda, JP Ada ciganlija, Turistička organizacija Srbije, restoran Jezero, Triatlon savez Beograda, a od medija: radio stanice Beograd 202 i Radio Novosti, TV stanice: Studio B i Kopernikus, kao i dnevni i sportski listovi: Večernje Novosti, Sportski Žurnal.

Generalni sponzor takmičenja je bila Ezo grupa iz Beograda.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply