STARA BAZA ZA NOVE USPEHE EMIRA BEKRIĆA

Završni deo priprema pred novu takmičarsku sezonu Emir Bekrić(“Radnički” Kragujevac) sprovodi na Tenerifama. Poznata baza Plaza del Amerika ima odlične uslove za trening, sve je prilagođeno vrhunskim atletičarima za nesmetani rad, a uvek postoji mogućnost i treninga sa odličnim evropskim sportistima.Pripreme, Tenerife1
 
“Već nam je sve poznato na Tenerifama, uslovi, klima, hrana, smeštaj, sve je na visokom nivou i baš kako treba za rad koji smo planirali. Ova sezona je veoma značajna za Emira, ali i za Miloša Raovića, jer ih očekuje postizanje olimpijske norme za Igre u Rio de Žaneiru naredne godine. Emiru je norma 49,40 na 400 metara prepone, a Milošu 45,40 na 400 metara. Veliku podršku u ostvarivanju ovog cilja pruža nam i fizioterapeut Branko Penić koji vodi računa o tome da se na najbolji način oporave između dva treninga, naravno i da ne dođe do povreda. Imamo veću grupu na pripremama, pa u slobodno vreme imamo više i druženja i šale”, kaže Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića. Prvo takmičenje Emira Bekrića očekuje tokom maja.
 
“Sve što smo planirali uradili smo u Južnoj Africi i stvorili smo bazu za specifičan trening u ovom periodu. Očekuje nas podizanje intenziteta na deonicama i glat i na preponama, kao i rad na brzini i snazi. Najvažnije takmičenje za Emira ove godine je Svetsko prvenstvo u Pekingu u avgustu, gde brani bronzanu medalju, a Milošu već u julu kad odlazi na Evropski šampionat za mlađe seniore gde očekujemo  dobar nastup uz rekord na 400 metara”.
 
Pored Emira Bekrića i Miloša Raovića (Partizan), na pripremama se nalaze i Nemanja Božić (sprint), Stjepan Bojanić (najbolji junior u Srbiji na 400 metara), Ivan Marković (mlađi senior –sprinter) i Petar Milinkov (junior koji juri normu na 400 metara prepone za Evropsko prvenstvo).
 
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply