58. ULICNA TRKA “TROFEJ BEOGRADA 2009” – NEDELJA 18.10.2009

58_ulicnaTradicionalna 58. ulična trka “Trofej Beograda 2009” biće održana u nedelju na Donjem Kalemegdanu kod Kapije Karla VI, uz učešće atletičara iz mnogobrojnih srpskih atletskih klubova.

U trkama za “Trofej Beograda 2009”, čiji je promoter evropska vicešampionka na 400 metara prepone Mila Andrić, učestvovaće sve uzrasne kategorije, dok će najzanimljivije biti nadmetanje seniora i seniorki na 5.000 metara, koje je na programu od 14,25 časova. Beogradska ulična trka jedna je od najstarijih u svetu. Održava se od 1945. Trka je menjala nazive, trasu, propozicije ali ne i cilj. Uvek se trčalo u slavu glavnog grada i popularizaciju atletskog sporta. Prvi pobednik bio je Ðorđe Stefanović član tek osnovanog atletskog kluba Partizan. Na pobedničko postolje penjali su se mnogi strani i domaći istaknuti atletičari. Najviše od svih Simo Važić iz Kladivara (Celje) pet puta, pa Goran Raičević i Dragan Zdravković po četiri. Od atletičarki čak osam puta najbolja je bila Olivera Jevtić.

Nagradni fond je obezbedjen od strane Sekretarijata za sport grada Beograda, dok će najbolji pojedinci dobiti pehare, medalje i diplome. Sponzori Trofeja Beograda 2009. su “Sportski Fond Madlena i Filip Cepter” i “Jamnica voda”.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply