USPEH BEOGRADSKIH KLUBOVA NA KES U MOSKVI

uspesi

Atletski savez Beograda bio je domaćin i organizator konferencije za medije povodom nedavno ostvarenog uspeha dva beogradska kluba na Kupu šampiona Evrope u Moskvi. Juniorke AK „Novi Beograd“ vicešampionke su Evrope, dok su „zvezdaši“ zauzeli treće mesto. Konferenciju je otvorio predsednik ASB, Jovan Šurbatović koji je pohvalio uspehe ova dva kluba i istakao njihov značaj i veličinu uzimajući u obzir uslove u kojima naši atletičari treniraju.

“Ovo je zaista veliki uspeh, i ponosan sam na rezulate naših juniora i juniorki. Naš sledeći zadatak jeste da obezbedimo što bolje uslove za rad i trening naših atletičara. Beograd je pored Tirane jedini grad u ovom delu Evrope koji ne poseduje atletsku dvoranu. U saradnji sa gradskim instuitucijama i ASS pokrenućemo kampanju, animiraćemo državu i srpsku privredu i učiniti sve da našim atletičarima što pre obezbedimo bolje uslove za trening” kazao je Šurbatović.

Pored predsednika atletskog saveza Beograda, svim prisutnima obratili su se i čelnici ova dva kluba, šefovi stručnog štaba i kapiteni ekipa.

moskva“Takmičenje je zaista bilo na vrhunskom nivou i kada govorimo o organizaciji, ali i po sportskim rezultatima. Ostvareno je 7 rekorda šampionata, 5 nacionalnih rekorda, a tu sreću i čast imali smo i mi, jer su dva naša takmičara proglašena za najbolja. Ivana Španović rezultatom 6.35m postigla je novi rekord takmičenja i proglašena za najbolju atletičarku u tehničkim disciplinama, a Emir Bekrić koji je takmičio na 400m prepone proglašen je za najboljeg atletičara. Ovo je zaista bila sjajna generacija, one su pobeđivale kao pionirke, ml. juniorke i potvrdile uspeh i kao starije juniorke. Idemo dalje i nadam se novim uspesima ove generacije i u seniorskoj konkurenciji“ istakla je Mirjana Stojanović šef stručnog štaba AK „Novi Beograd“.

Kapiten AK „Novi Beograd“ Mila Andrić se zahvalila na podršci opštini Novi Beograd, ASB i AS Srbije, kao i svim devojkama koje su takmičile i trenerima koji su kako je rekla najviše zaslužni za uspehe ove generacije.

Ljubiša Stevanović, šef stručnog štaba AK „Crvene Zvezde“ napravio je paralelu između takmičenja u Moskvi i ranije održavanih. “Ovo je zaista specifično takmičenje, sve discipline održavaju se u jednom danu, atletičar ima pravo nastupa u dve discipline i štafeti. Ekipe su maksimalno iskoristile pravo na pojačanja, po pravilima ekipu možete pojačati sa 5 domaćih i dva strana atletičara. Mi nismo uzeli nikoga iz inostranstva, priliku smo dali domaćim atletičarima, članovima reprezentacije i bili smo tim. Čestitam devojkama na uspehu, Mirjana Stojanović bila je šef stručnog tima kada je Partizan bio prvak Evrope, i evo „Novi Beograd“ je u samom vrhu, to nije slučajnost“ izjavio je Stevanović.

Milan Ristić kapiten juniora „Crvene Zvezde“ – Bilo je zaista jako teško. Hladno vreme bilo je razlog što se u nekim disciplinama nisu postigli bolji rezulati. Želim da se zahvalim drugovima iz reprezentacije koja su bila pojačanja našem klubu, jer se zaista nije videlo ko je član „Crvene Zvezde“ a ko nije, svi su se borili i svi smo imali zajednički cilj, a to je što bolji plasman.

Na kraju konferencije skupu se obratio i najbolji atletičar šampionata Emir Bekrić koji se zahvalio čelnicima kluba „Crvene Zvezde“ što su ga pozvali da bude deo ovog tima i što je učestvovanjem na Kupu šampiona Evrope stekao još jedno međunarodno iskustvo u svojoj atletskoj karijeri.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply