Beogradski atletičari uspešni na Prvenstu Srbije za juniore/ke

U rganizaciji Srpskog atletskog saveza u Kruševcu je 29.-30. avgusta održano Prvenstvo Srbije za starije juniore/ke. Učešće su uzeli i beogradski klubovi koji su ostvarili zapažene rezultate.

U skoku u vis nastavilo se tradicionalno nadmetanje Zorane Rokavec (Mladost Zemun) i Angeline Topić (Top Jump). Zorana Rokavec je na ovom prvenstvu bila bolja preskočivši 181cm, dok ni mlađa Angelina nije mnogo zaostala sa preskočenih 178cm. Delić Jovana iz Crvene Zvezde bila je treća sa visinom od 174cm.

Skok Zorane možete pogledati na prethodnom linku.

Skok u dalj u ženskoj konkurenciji takođe je bio zanimljiv za beogradsku atletiku. Atletičarka Crvene Zvezde Jovana Mićić koja je posle određene pauze zbog povrede skočila 5.78 i sa tim rezultatom osvojila bronzanu medalju.


(Jovana Mićić sa trenerom Ljubišom Stevanovićem)

U sprinterskim disciplinama atletičari Crvene Zvezde pokazali su odlične rezultate. Među njima se istakao Stefan Mihajlov koji je osvojio zlatnu medalju u dusciplinama 100m, 200m i 4x100m sa kolegama iz kluba. U trci na 100m pobedio je sa rezultatom 10.98, dok je na 200m istrčao 22.34.


(Stefan Mihajlov)

Beogradski atletičari pokazali su da su odlični konkurenti u trkama sa preponama. U trci 110m sa preponama srebrnu medalju osvojio je Vidojković Bogdan, dok je Šapić Aleksandar osvojio bronzanu medalju. U trkama 400m sa preponama Beogradski atletski klub doneo je oba zlata u Beograd. U muškoj konkurenciji Sekulić Aleksa osvojio je zlatnu medalju, dok je Maša Maričić bila prva u ženskoj konkurenciji. Pored maše medaljom se okitila i Đokić Lidija iz Novog Beograda, kao i Bogićević Natalija, takođe iz BAKA-a.
Tijana Japundzić je u disciplini na 400m bez prepona osvojila zlatnu medalju sa rezultatom 56.71. Drugar iz kluba Kaljuš Stefan osvojio je zlatnu medalju na 400m sa rezultatom 50.08.

    

(Aleksandar Šapić)                                                  (Maričić Maša)                                                 (Sekulić Aleksa)

Atletski klub Top Jump nastavio je tradiciju osvajanja medalja na Prvenstvima Srbije. Tako i ovog puta pored Angeline medalju su osvojili i Šolaja Miloš u skoku u dalj, dok je zlatnu medalju u bacanju diska osvojila Martina Pavlović, dok je srebrna bila Stani Zorica iz Crvene Zvezde. Stanić Zrica osvojila je zlatnu medalju u bacanju kugle sa rezultatom 13.34.


(Šolaja Miloš)

Izvanredni Vlahović Marko, pulen Gorana Radoje iz Zemunske Mladosti pokazao je najbolje daljinske skokove na ovom prvenstvu. U skoku u dalj ostvario je rezultat od 7.41, dok je u troskoku takođe osvojio zlatnu medalju sa rezultatom 15.40. Srebrne medalje osvojili su Marija Bukvić u trci na 100m sa preponama, Isailović Tomislav u skoku u vis, i Savić Pavle na 400m sa preponama.

Klempić Damir (OAK) ostvario je odličan rezultat na 800m 1:54.02 i na taj način sebi obezbedio zlatnu medalju. Na postolju mu se pridružio Olujić Luka iz Crvene Zvezde sa rezultatom 1:59.32.

Ostale nezvanične rezultate možete pogledati ovde.