MARIJA STAMBOLIĆ I MILAN DUKA – BEOGRADSKI KENIJCI

Poslednje takmičenje iz serije kroseva u okviru sistema Beolige obeležili su, ko bi drugi, nego Marija Stambolić iz OAK Beograda i Milan Duka iz AK Surčin, pobedama i u ovom 3. kolu.

Dvoje mlađejuniorskih reprezentativaca, pokazuju odličnu formu na putu, da krajem maja u Moskvi, izbore svoje mesto u avionu za Singapur gde se održavaju Olimpijske igre mladih sveta.

Kros je održan u odličnim uslovima za ove discipline, po sunčanom a ipak prohladnom danu. Takmičenje je uspešno organizovao Atletski klub Mladost Zemun a nagrada im je stigla u osvajanju dva prva mesta i to u konkurenciji mlađih pionira gde je trijumfovao Savić Sergej i starijih pionira gde je svoju svestranost pokazao Radoja Goran, naslednik tradicije poznate atletske porodice zemunskih atleta. Posebno raspoloženi bili su predstavnici, po kros takmičenjima poznate škole trčanja, Atletskog kluba Mladenovac, čije su takmičarke Perić Milica kod Atletskih škola – A i Petković Dajana kod starijih pionirki ponovo pobedile i donele značajne bodove za njihov klub. Šampioni u najmlađim kategorijama dolaze iz AK Novi Beograd, to su Jovović Mina i Stalević Veljko.

OAK Beograd može sa pravom da se ponosi sa još dva prva mesta koja su osvojili Trikić Mihajlo i Sofijanić Marija. Posebno treba istaći Petković Dajanu iz Mladenovca, Savić Sergeja iz Zemunske Mladosti i Mariju Stambolić iz OAK Beograda, koji su trijumfovali u sva tri kola Beolige u krosu na čemu im posebno čestitamo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply