NAJAVA – PRVENSTVO BALKANA ZA SENIORE I SENIORKE

74.Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 26. i 27. juna 2021. godine na nesvakidašnjoj atletskoj stazi unutar Smederevske tvrdjave koja je sagradjena u 15. veku.

Grad Beograd i Smederevo će biti domaćini takmičarima iz 19 zemalja članica Balkanske atletske federacije, koji će okupiti preko 450 atletičara, trenera i oficijelnih lica. Svečano otvaranje planirano je za 26. jun u 15.30 časova.

Prvenstvo Balkana predstavlja jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, koje će služiti kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog prvenstva u dvorani, koje će biti održano u martu 2022. godine.

Prisustvo Prvenstvu Balkana potvrdio je predsednik Evropske atletike Dobromir Karamarinov, kao i mnoge druge evropske i svetske atletske legende.

Takodje, ovo će biti poslednje takmičenje na kom će atletičari imati priliku da ispune normu ili povećaju svoje bodove na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

Zemlje učesnice: Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Bosna I Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Grčka, Gruzija, Izrael, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Slovenija, Turska, Ukrajina, Srbija.