NARAVNO – BEOGRAD!

1.3.10-1

Posle pola godine pauze, nastavljeno je sa tradicionalnim susretima reprezentacija Beograda i Novog Sada u najmlađim kategorijama. Kao i u svim susretima do sada, mladi beograđani su pokazali jačinu i kvalitet beogradske škole atletike koja, eto već 18 godina dominira nad novosadskom u ovim takmičenjima.

Prve zvezde obe ekipe pokazale su svoj kvalitet pobedama i dobrim nastupima, bilo je pregršt ličnih rekorda a pre svega druženja i sportskog nadmetanja.

Kod najmlađih devojčica uzrasta Atletskih škola, sigurnu pobedu izvojevale su Nešević Mara na 50 m/pr sa 10,32 i Jašari Samira na 50 m ličnim rekordom od 7,65sek i iz Beograda i u skoku u dalj, novosađanka Sladović Anastazija sa 3,80 m. Kod dečaka ubedljiv je bio novosađanin Vulikić Nikola dvostrukom pobedom na 50 m prepone sa – 9,58 i u skoku u dalj sa 4,26, dok je najbrži sa BEO liga Nikola Kovačević potvrdio svoj kvalitet i na ovom takmičenju istrčavši 50m za 7,69 i ostvarivši još jednu pobedu.

1.3.10-2

Kod mlađih pionirki, gde su u novosadskoj ekipi nastupile i prvakinje Srbije sa prvenstva održanog u oktobru u Nišu, sestre Grujić Zorana i Jelena, kao i Marijana Beljanski, vodila se velika borba gde su prve perjanice beograđanke Ivana Milošević i Ristović Sanja, sjajnim nastupima povele svoje drugarice do pobede i u ovoj konkurenciji. Videli smo očekivani trijumf prvakinje Srbije Marijane Beljanski na 60 m prepone sa 9,95; izvanredne pobede Ivane Milošević na 60 m sa 8,39 i Sanje Ristović sa 4,93m u skoku u dalj. Ove devojčice sa sestrama Grujić biće u narednim godinama nosioci atletike Srbije u mlađim kategorijama.

Takmičenja mlađih pionira, obeležile su tri dvostruke pobede beogradskih reprezentativaca. Najpre se u žestokom duelu dva beograđanina Savić Sergeja i Tošić Luke, došlo do pobednika u disciplini 60 m prepone. Pobedio je Savić sa 10,53, samo tri stota ispred Tošića. Na 60 m pobedio je Bogićević Zdravko sa 8,34 ispred Krasić Dušana, koji je titulu najboljeg osvojio u skoku u dalj ispred najboljeg preponaša Savić Sergeja.

I kod starijih pionirki dominirale su već dokazane ekstra talentovane i sa državnih prvenstava medaljama okićene reprezentativke iz oba grada. Tako je kapiten Beograđanki Nikolina Stojanović trijumfovala na 60 m pr sa odličnih 9,19 sek, kapiten novosađana Vještica Sara na 60 m sa 8,12 sek a prvakinja Srbije za mlađe pionirke prošle godine iz Niša, beograđanka Tijana Orlović u skoku u dalj sa 5,12.

I kod starijih pionira tri dvostruke pobede beograđana. Na preponama Radoja Nikola sa 8,82 ispred Rajić Vladimira sa 8,85, na 60 m Veličković Aleksandar sa 7,36 i Stepanović Marko u skoku u dalj sa 5,91.

Bilten možete pogledati u rubrici Rezultati

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply