ODRŽANO III KOLO ZIMSKE BEO LIGE

U subotu i nedelju 06/07. održano je III kolo zimske BEO – lige. Dosadašnji favoriti pobedama i odličnim rezultatima opravdali su svoje uloge.

Najprijatnije iznenađenje predstavlja odličan nastup i rezultat mlađeg juniora Strahinje Jovančevića člana AK Crvena zvezda koji je zabeležio rezultat od 6,81m u skoku u dalj i time istakao kandidaturu za mesto u kvoti 15 putnika za izborno prvenstvo za Olimpijske igre mladih – Singapur 2010. koje se održava krajem maja u Moskvi. Kako je reč o sinu Milorada Jovančevića, bivšeg reprezentativca Jugoslavije u skoku u dalj, koji sa njim i radi, nesumnjivo je da će ovaj momak tek ostvariti svoje najbolje rezultate.

U izvanredna rezultatska dostignuća sigurno možemo ubrojati i nastup mlađeg juniora Nenada Jovanovića iz Crvene zvezde koji je poboljšao svoj lični rekord na 60 m sa 7,11 sek i ponovo pobedio i na 60 m/pr i Stojanović Nikoline iz Novog Beograda na 60 m/pr – sa 9,19 sek.

Dvostruku pobedu, ponovo je zabeležila i Kristina Vujanić iz Zemunske Mladosti, najavljujući odličnu višebojsku sezonu i pokušaj ostvarenja norme za SP u Lilu 2011.

Dominaciju u sprintu kod mlađih juniorki, trećom pobedom u nizu, potvrdila je i Nikolić Anđela iz Crvene zvezde rezultatom 8,22.

Pobednice prošle BEO lige u sprintu i skoku u dalj kod starijih pionirki, zamenile su uloge, te je u ovom kolu prva u sprintu na 60 m bila Tijana Stanković iz Novog Beograda sa 8,18 sek a u skoku u dalj Tijana Orlović iz Crvene zvezde sa 5,13 m.

Kod starijih pionira, takođe je bilo dobrih rezultata. Radoja Nikola iz Zemunske Mladosti pobedio je na 60 m/pr. sa najboljim zimskim rezultatom – 8,90, dok se njegov ljuti rival, Rajić Vladimir iz Partizana, uspešno oprobao u skoku u dalj gde je pobedio sa 6,01 m i na 60 m gde je zauzeo drugo mesto sa 7,64.

Već dugi niz godina najbrži u svojim kategorijama Aleksandar Veličković iz OAK Beograda, svojom trećom pobedom i ličnim rekordom od 7,40 na 60 m opravdao je ulogu favorita.

Najbolji preponaši kod mlađih pionira bili su Tošić Luka iz Crvene zvezde i Mihajlović Sanja iz Partizana, kod Atletskih škola A – Halili Jasmin iz Crvene zvezde i Nešević Mara iz Zemunske Mladosti, dok je Jurošević Dušan iz Zemunske Mladosti “povratio” titulu najboljeg u skoku u dalj.

Da su najmlađi princ i princeza beogradskog sprinta, dokazali su Jakšić Mihajlo iz Crvene zvezde i Ivanović Olja iz Novog Beograda, trećom uzastopnom pobedom na 50 m za atletske škole B. Takav uspeh ostvarila je i Jašari Samira iz Nikole Tesle u kategoriji Atletske škole A.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply