SANDRA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA MLADIH – SINGAPUR 2010

Sandra je uspela! I beogradska atletika ima svoga predstavnika na Olimpijskim igrama mladih koje se održava u Singapuru u mesecu avgustu. Na upravo završenom Evropskom izbornom prvenstvu za plasman na Olimpijske igre mladih sveta, Sandra Raičković, članica Atletskog kluba Crvena zvezda i učenica predsednika Stručnog saveta ASB Ljubiše Stevanovića, kvalifikovala se na Prve olimpijske igre mladih sveta i to ostvarivši ponovo lični rekord na najvažnijem takmičenju. Podsetićemo da je Sandra državni rekorder Srbije u kategoriji pionira u troskoku, višestruki državni prvak od pionira do starijih juniora, nosilac medalje sa Balkanskih igara. Prošle godine učestvovala je na SP za mlađe juniore u Bresanoneu, gde je takođe skočila do ličnog rekorda i na EYOF u Tampereu, gde zbog povrede i pored uspešno prebrođenih kvalifikacija praktično nije ni nastupila u finalu.

image002

U svom prvom nastupu posle čak 10 meseci bez takmičenja u troskoku, uspela je da doskoči do Singapura. Odmah posle ovog uspeha, Sandra Raičković je dala komentar svog nastupa i daljih planova: “Veoma sam srećna jer sam uspela da se plasiram za Singapur, što mi je bio plan za ovu sezonu. Iako nisam skakala skoro 10 meseci, posle jučerašnjih dobrih skokova u kvalifikacijama bila sam uverena da ću skočiti preko ličnog rekorda i da ću se plasirati za dalje. Mislim da sam spremna i za mnogo više. Ako me zdravlje posluži, pokušaću da ove sezone od Marije Martinović-Šestak, posle pionirskog, “preotmem” i mlađejuniorski državni rekord”

image004

“Kad jedan Vlada Luković, najbolji trener troskoka u Srbiji svih vremena, koji je trenirao jednog Srejovića, Spasojevića, Martinovićevu, talenat i moguće domete Sandre Raičković ocenjuje kao potencijalno veće od Marije Martinović-Šestak najbolje srpkinje svih vremena, koja ima preko 15 metara i u sali i na otvorenom, koja je osvajač medalje na SP za seniore, onda je valjda svima jasno o kakvom se kvalitetnom mladom sportisti radi.” reči su Ljubiše Stevanovića trenera Sandre Raičković. Takođe, napominjemo rezultate i Marije Stambolić (OAK Beograd) koja je ostvarila lični rekord na 1000m, zauzevši 12. mesto sa rezultatom 2:48,36, Marka Milovanovića (AK Novi Beograd) sa pretrčanih 55,50 na 400m prepone, Nenada Jovanovića (AK Crvena zvezda) 14,81 na 110m prepone i Milenu Draguljević (AK Crvena zvezda) kojoj je ovo bilo prvo takmičenje u disciplini bacanje kugle, sa rezultatom 12,35 metara.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply