TRI FINALA BEOGRADSKIH ATLETIČARA NA EP U BARSELONI

Na 20. Evropskom prvenstvu u atletici, koje je održano u Barseloni od 26.07 – 01.08.2010. godine, beogradski atletičari ostvarili su zapažene rezultate.

jelacatatjana

Ulazak u finale Tatjane Jelače (AK Partizan) predstavlja veliki uspeh za nekoga ko je tek ušao u seniorsku konkurenciju. Na žalost, povreda prsta na nozi na dan finala učinila je da ne bude još uspešnija od rezultata 52,13m, koji joj je doneo dvanaesto mesto u disciplini bacanje koplja. Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore 2011. godine, očekuje se da osvoji medalju.

Asmir Kolašinac (AK Crvena zvezda) ostvario je jedan od najvećih uspeha u svojoj karijeri, postigavši deveti rezultat u bacanju kugle s 19,77m, pokazavši da izrasta u vrhunskog bacača. “Zadovoljan sam jer sam ostvario cilj zbog kojeg sam i došao u Barselonu”, rekao je Asmir Kolašinac.

gorannava

Goran Nava (AK Partizan) pokazao je koliko srce ima. U kvalifikacijama je bilo po principu da sreća prati hrabre, pa je prošao u finale, gde je dao sve od sebe ali od 12. mesta na 1.500 metara s 3:45,77 u veoma jakoj konkurenciji, bolje trenutno nije mogao.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply