II KOLO ZIMSKE BEO-LIGE

U izuzetnom masovnom Drugom kolu zimske BEO lige, na kome je učešće uzelo preko 280 učesnika, postignuto je niz odličnih rezultata i ličnih rekorda.

Takmičenje je obeležio Nenad Jovanović, mlađi junior AK Crvena zvezda, koji je postigao novi najbolji rezultat Srbije za mlađe juniore u trci na 60 m/pr – 8,19 sek (državni rekordi se ne vode). Do sadašnji “rekorder” bio je Emir Bekrić NBG sa 8,21. Jovanović je ubedljivo trijumfovao i u trci na 60 m sa izvanrednih 7,13 sec što je apsolutni rezultat takmičenja na 60 m s obzirom da su u trkama van konkurencije učešće uzeli i brojni juniori i seniori.

Dvostrukom pobedom – na preponama i u skoku u dalj, kao i u prošlom kolu, kod mlađih juniorki istakla se Vujanić Kristina.

Zanimljivo je da su u svim starijim kategorijama kod devojaka u disciplini 60 m pobedile takmičarke Crvene zvezde – kod mlađih pionirki Ivana Milošević, kod starijih pionirki Tijana Orlović, kod mlađih juniorki Anđela Nikolić, kod starijih juniorki Milica Milošević i seniorka Jelena Subotić.

Uspeh i ponovo prva mesta kao i u prvom kolu ostvarile su u skoku u dalj kod starijih pionirki ostvarila je Tijana Antić iz Novog Beograda a na preponama Danijela Babić iz Zemunske Mladosti.

Svestranost je potvrdio Marko Milovanović iz Novog Beograda pobedom u skoku u dalj u konkurenciji starijijih pionira. Dominaciju u pionirskom sprintu potvrdio je Aleksandar Veličković iz OAK Beograda.

Kod mlađih kategorija Atletski klub Nikola Tesla imao je par izuzetnih pobeda: Ajra Elvir na preponama, Jašari Samira na 50 m, Ristović Sanja u skoku u dalj.

Kod Atletskih škola pobedu u sprintu ponovio je Jakšić Mihajlo za mlađe i Stefanović Lazar za starije AŠ iz Crvene zvezde, u dalju Popović Miroslav iz OAK-a i Kovačević Nikola, na preponama Novaković Dimitrije, Savić Sergej iz Zemunske Mladosti i Rajić Vladimir iz Partizana kod dečaka i Denić Tanja, Nešević Mara iz Zemuna i Zonjić Isidora iz Crvene zvezde kod devojčica.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply