KUP BEOGRADA ZA MLAĐE JUNIORE I JUNIORKE

Trijumf Zvezde i Novog Beograda

16.5.10-3

Veliki okršaj na atletskom stadionu Vojne akademije, razrešio je dilemu ko su najbolji klubovi u konkurenciji mlađih juniora i juniorki. Kod dečaka ubedljiva pobeda Crvene zvezde, predvođene kapitenom i trostrukim pobednikom, Nenadom Jovanovićem, a kod devojčica nešto neizvesnija, ali ipak sigurna pobeda Novog Beograda koji je takođe imao svoju heroinu u liku kapitena-pionirke Nikoline Stojanović koja je takođe izvojevala tri pobede prvog dana.

Od pojedinaca izdvojio se i bacač Crvene zvezde Aleksandar Mrđenović sa dve pobede, u bacanju kugle i diska. Dominaciju zvezdinih bacača potvrdili su i Milan Vojinović u bacanju koplja i pionirska rekorderka u bacanju kugle Milena Draguljević. Među zvezdaše umešala se sigurna pobednica u bacanju koplja Narančić Nada iz Novog Beograd i Stijelja Ana iz Mladosti u bacanju diska.

U skokovima, takođe sva prva mesta pripala su takmičarima Crvene zvezde, Sandri Raičković i Maričić Filipu u skoku u dalj, Milici Joksimović i Peru Milenkoviću u skoku u vis.

Na srednjim prugama pak dominirali su takmičarki OAK Beograda kod devojčica – na 1000 m Ana Stambolić, na 2000 m Jovana Terzić, na 3000 m Jocić Aleksandar.

Univerzalni Nemanja Maksić iz Novog Beograda, ovoga puta je trijumfovao na 1000 m.

Posebno dobar rezultat ostvario je Marko Milovanović, član Novog Beograda u trci na 400 m/prepone gde je sa 55,60 sebi “kupio” kartu za EJOT u Moskvi.

Na kraju:
Crvena zvezda je pobedila kod muškaraca ispred Novog Beograda i Partizana sa 100 bodova.
Kod devojaka: Pobedio je Novi Beograd ispred Crvene zvezde i Nikole Tesle.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply