KUP BEOGRADA ZA STARIJE PIONIRE I PIONIRKE

Najbolji je Novi Beograd

16.5.10-2

U zanimljivom takmičenju drugog takmičarskog dana nastupili su najbolji stariji i mlađi pioniri u borbi za trofej Kupa Beograda. Priliku da nastupe u dve discipline, skoro svi su iskoristili, te smo imali nekoliko prilika da gledamo višestruke pobede najboljih pojedinaca.

Sa tri pobede, na 80 i 300 m/prepone i u štafeti 4h100 m, Nikolina Stojanović i na 60m, u skoku u dalj i štafeti 4h100 m, Marko Stepanović, kapitenski, poveli su svoje ekipe AK Novi Beograd do pobede u obe konkurencije.

Lični rekordi su pljuštali na sve strane, od Simić Nikolete iz Crvene zvezde na 60 m, preko Rajić Vladimira iz Partizana, koji je pobedio i na 100 m i na 100 m/prepone novim ličnim rekordima, Veličković Aleksandra iz OAK-a i Bojić Nade iz Crvene zvezde sa izvanrednim trkama i rezultatima na 300 m, do skoka u dalj gde je svih šest devojčica, predvođenih pobednicom Tijanom Antić članicom Novog Beorgada, skočilo dosta bolje od dotadašnjih ličnih rekorda.

Posebno raspoloženi i iznenađujuće brojni bili su bacači. U bacanju kugle su trijumfovali Milić Milan iz Crvene zvezde i Ivanović Aleksandra iz Nikole Tesle, u bacanju diska Mitrović Tomislav iz OAK-a i Tešić Miljana iz Partizana, Matović Jelena za AK Nikola Tesla u bacanju koplja, dok je Vučićević Marko doneo prvu zlatnu medalju svom novoformiranom klubu BSK iz Borče.

Na kraju, stanje u ekipnom plasmanu bilo je sledeće: Kod devojaka prvi AK Novi Beograd sa ispred Crvene zvezde Nikole Tesle sa 94 boda. Kod muškaraca: prvi Novi Beograd, drugi OAK i treća Mladost iz Zemuna.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply